Riječ - dvije o šivalicama i drugim vrijednim majkama

Zašto kupovati od šivalica?

Prednosti kupnje od šivalica su mnogobrojne. Ovdje spada i Dunja iz Lovely prirodne kozmetike, koja ne šiva ali i za nju vrijedi sve iz ovog teksta.


Minimalna cijena
 
Poslujete direktno s prodavačem i ne plaćate dodatno za ostale u transakciji. Kada kupujete proizvod u dućanu zapravo najmanji dio plaćenog novca odlazi proizvođaču, dok na skladištenje, prijevoz, preprodavače i ostale odlazi veliki ostatak.


Novac ide čovjeku kojeg ste vi izabrali

Novac ide vrijednim majkama, a ne mogulima koji ubiru novac na tuđoj muci. Najčešće ne razmišljate o tome gdje ide novac, ali kome bi vi radije popravili budžet? Sve šivalice koje ja znam su majke koje imaju djecu i zbog njih i rade ovaj posao.
Zanimaju vas osobe iza proizvoda? Pročitajte intervjue.


Individualiziran proizvod
 
Možete se dogovoriti direktno s osobom koja izrađuje proizvod.
Ne sviđa vam se boja? Odaberite drugu.
Ne sviđa vam se materijal? Zamolite drugi.
Ne odgovara vam vanilija u kremi za lice? Pitajte da vam stavi lavandu.
Pitanje ništa ne košta, a vjerojatno ni promjena. U najgorem slučaju nešto sitno ćete dodatno platiti za proizvod u potpunosti individualiziran i namjenjen baš vama (ili vašem djetetu).


I za kraj, citat Mirele Kutinjak, mame iz Hariel.eu:
"Šivalice se bave šivanjem zato što to vole raditi, a ne zato što moraju. U većini slučajeva imamo stalne poslove gdje zarađujemo novac kojim plaćamo životne troškove. A šivanje i stvaranje u nama potiče kreativnost, a s time i zadovoljstvo i sreću. Mi takvu energiju prenosimo u naše proizvode. Jednostavno stvaramo s ljubavlju. Takvi proizvodi se nikad nemogu mjeriti sa industrijskom proizvodnjom gdje se ljudima nameće norma i tjera ih se da u jedno radno vrijeme izbace što više proizvoda i to samo radi što većeg profita vlasnika."

Do čitanja,
Illy

Nema komentara:

Objavi komentar