New In - Tratinčica

Nedavno mi je stigao krasan paket od Tratinčice. U paketu su se našli meka pelenica, šareni uložak i blazinice za dojilje s pingvinima.

Dućan je baziran u Puli na adresi Zagrebačka 30 gdje naručeno možete i pokupiti. Ukoliko naručeno preko Face stranice ili website-a ne možete pokupiti, biti će vam dostavljeno skupa s računom.

 Račun i letak uz pošiljku

Iz inozemstva ste, a ne bi htjeli skuplje platiti poštarinu od pošiljke? Postoji rješenje i za to. Često postoje i grupna slanja, primjerice u Austriju ili BiH. U tom slučaju paket možete osobno preuzeti ili platiti samo troškove lokalnog slanja.

Sadržaj paketa

U paketu su se našli velur pelenica, uložak i blazinice za dojilje.


OS Bambusica “Purple haze” 
*PR uzorak

Ova pelena je OS split, što znači da je univerzalne veličine (One Size) i da dolazi s ulošcima radi lakšeg i bržeg sušenja. Kroj pelene je classic.  Ljubičasta pelenica je iznimno mekana zbog sloja bambus velura do bebine kože što osim mekoće znači i dobro upijanje. Izvana je ljubičasti pamučni velur, a unutrašnji slojevi su također pamučni. Ulošci su četveroslojni. Sredina pelenice ima 8 drukera pomoću kojih možete regulirati širinu pelene, a najuža veličina je upola manja od najveće tako da paše i mršavoj i buckastoj djeci. Pelenica nema PUL sloj te su zato potrebne zaštitne gaćice, tj. cover.

Preporuka pelenice je za djecu od 5 do 17 kg, a to potvrđuju i iskustva drugih majki od kojih su neke koristile ovu pelenicu i do 2,5 godine. Pelenica izgleda nešto manje nego ostale koje smo imali priliku isprobati (Dolisa, zMajčice, Molly, Pupeko). Oko nogica je puno jače naborana nego ostale pelenice pa to pridnosi dojmu manje veličine. Ipak, veličina jest OS jer šivalica koristi posebnu vrstu gumice koja je vrlo rastezljiva i ne urezuje se. Na početku nismo bili navikli na ovakvu vrstu pelenice pa nam je trebalo malo prilagodbe. Nakon par puta isprobavanja smo jako zadovoljni, pelenica je premekana, ne urezuje se i jako lijepo izgleda na djetetu. Ako dojenče nosi ovu pelenicu ne morate se brinuti oko dojenačke kakice, jer nabori oko nogica i leđa zaustavljaju eksplozije. Obzirom na način izrade, preporučila bih da i djeca ispod 5 kg isprobaju ovu pelenicu, iako u ponudi postoji i Petite verzija (3,5 - 10 kg).

Pelenicu možete naručiti na website-u u kategoriji bambusica po cijeni od 89 kn - link. Jedina razlika je što je pelenica u webshopu s bijelim šavom, dok je moja opšivena ljubičasto.

Što se tiče slika, ljubičastu je uvijek najteže uslikati. Iskustvo fotografiranja tijekom 5 godina mi je to dokazalo. Boja je najsličnija kao na gornjoj slici u paketu, dakle ljubičasta, a ne indigo kao na slikama ispod.

Cijena 89 kn

Vanjski slojevi pelene i pripadajućih uložaka - Pamučni velur

 Unutarnji slojevi pelene i pripadajućih uložaka - Bambus velur

Pelena na najširem kopčanju

Dimenzije (nerastegnuto)

Regular menstrualni uložak
*PR uzorak

Menstrualni uložak napravljen je od tri pamučna sloja u sredini, dva pamučna sloja po čitavom ulošku te PUL-a s donje strane uloška. Duljina uloška od 23 cm (nakon pranja na 60°C) je taman, kao i širina od 6 cm. Ne okreće se i ne bježi. Testirala sam ga s 50mL vode i test je uspio - tekućina se zadržala na ulošku. Žene u prosjeku tijekom čitave mjesečnice izgube 30-45mL, ali ipak preporučam da uložak zamijenite i prije nego što tih nekoliko dana prođe 😊

Cijene pamučnih dnevnih uložaka su 15 kn, regular menstrualnih 18 kn, a noćnih 24 kn. Također u ponudi možete naći i uloške od bambusa gdje su dnevni 16 kn, regular menstrualni 20 kn, a noćni 27 kn.

Cijena 18 kn
Duljina 23 cm nakon pranja na 60°C
Širina 6 cm nakon pranja na 60°C


Blazinice za dojilje

Sa vanjske strane blazinica nalazi se PUL u zanimljivom dezenu s pingvinima. Sloj do bradavice je vrlo nježni i visoko upojni bambus velur. U ponudi se također nalaze i blazinice od pamučnog velura sa nešto nižom cijenom od 12 kn.

Cijena 14 kn
Promjer 11 cm

Blazinice i uložak - prednja strana

Blazinice i uložak - stražnja strana

Dimenzije (nakon pranja na 60°C)


Za kraj, par slika Tratinčica pelena "U akciji":

 
 

Tko stoji iza ovih divnih proizvoda? Pročitajte ovdje gdje je Ivana dala intervju za blog.

Do čitanja,
Illy

Nema komentara:

Objavi komentar