Noćna AIO - istina ili mit?

AIO (all in one) pelene su najpraktičnije pelene u MPP svijetu. Zato sam se dala u istraživanje da li postoje AIO koje bi izdržale noć.


I saznala da postoje! Od jedne mame u MPP grupi sam dobila preporuku i pokušala. Test je prošao.
Beba na kojoj su testirane pelene puno mokri tokom noći, svaka pelenica preko koje ide cover nam je kompletno mokra ujutro. To uključuje i bambusice posebno namijenjene za noćnu uporabu. Otkad stavimo pelenu pa dok ju ne skinemo dojimo u prosjeku 3 puta, a pelena je na bebi oko 10 sati.

 Prednja strana - Zmajčice - Kreativni Kutak

 Stražnja strana - Zmajčice - Kreativni Kutak

Pelenice na slici su ispale nešto zagasitijih boja nego uživo zbog tmurnog dana, tako da ako želite baš ovakve boje zamislite ih u vedrijoj varijanti. Oba dizajna sam dogovorila sa šivalicama, a mašnica se da i skinuti.

AIO Zmajčice

Preporuka koju sam dobila bila je vezana uz AIO Zmajčice. Pelenicom sam jako zadovoljna. Do sad smo ju isprobali već puno puta tokom noći i nijednom nije propustila. PUL i ostatak pelene su rađeni u jednom komadu. Do svih rubova je značajan sloj PUL-a s unutarnje strane, a ostatak je tkanina (bambus + konoplja). Uz to dolaze i tri uloška, jedan veći na drukere i dva manja. Nama je dovoljno koristiti jedan veći i jedan manji, tako da ako beba ima i veće potrebe uz treći uložak ne vjerujem da će biti ikakvih problema.

Pelenu sušim tako da ju objesim na kućno sušilo ili stolac, te približim radijatoru. Pelena se ne smije sušiti direktno na radijatoru kako se PUL ne bi oštetio. Sušenje je zaista pristojne brzine, pa ako svaki dan perete pelene biti će vam dovoljna i samo jedna pelena jer joj treba pola dana za pranje i sušenje.

Uloške smijete sušiti na radijatoru pa se tako brže osuše od same pelenice. Ako perete svaka dva dana ili samo želite pelenicu za rezervu, kupite još jednu samo s velikim uloškom što će vas izaći 110 kn. Set od 2 pelene sa 2 uloška manje koštati će vas 250 kn.

O pelenici ste već mogli čitati u ovom postu.

materijal bambus-konoplja
cijena 140 kn

 Prednja strana

Stražnja strana

Dimenzije (nakon pranja na 60°C, bez rastezanja)


AIO Kreativni Kutak

U razgovoru sa Sanjom iz Kreativnog Kutka dotakla sam se i teme noćne AIO. Sanja je bila iznenađena jer je do sad preporučivala AIO samo za dnevno korištenje. Rekla sam da bih rado istestirala njenu "najjaču" AIO i tako je sve počelo.

Sanja je poznata po pelenama koje za djevojčice mogu biti itekako ženstvene pa smo se lijepo zabavile dizajniranjem sa različitim dezenima, a na kraju je mašnica stavila točku na i. Tako je nastala jedna od najljepših pelena u našoj kolekciji.

Nakon što je ta ljepota došla slijedilo je isprobavanje. Prvu noć smo bili "samo" 7h u pelenici i ništa nije procurilo. Sljedećih nekoliko noći u potpunosti je odradila kako se spada, naših 10h. Pelena nijednu noć nije procurila.

Pelenu sušim na isti način - u blizini radijatora, ali ne na radijatoru. U ovom slučaju se radi isključivo o konoplji koja kao materijal bolje upija od kombinacije bambus-konoplja, ali se i sporije suši. I za mame koje peru svaki dan preporučila bih 2 pelene jer ovdje treba oko jedan dan za pranje i sušenje.

I u ovom slučaju možete kupiti drugu pelenicu bez uložaka koji će se brzo osušiti na radijatoru, a u tom slučaju pelenicu ćete platiti samo 105 kn. Takav set od 2 pelene bez 2 uloška koštati će vas 225 kn.

O pelenici ste već mogli čitati u ovom postu.

materijal konoplja
cijena 120 kn

 Prednja strana

Stražnja strana


 Dimenzije (nakon pranja na 60°C, bez rastezanja)

Do čitanja,
Illy

Nema komentara:

Objavi komentar