Recenzija - Menstrualna čašica Amy cup Crystal

U prošloj recenziji pričali smo o čašici Natur cup, a sada je na redu Amy cup.

Amy cup Crystal

Amy cup Crystal čašica dizajnirana je u Italiji gdje se i proizvodi. Napravljena je od medicinskog silikona.

Svojim oblikom najsličnija je Sckoon čašici iako je ona malo sira u tijelu od Sckoon. Tvrdoćom je usporediva s Lunette Model 2 od koje je mrvicu tvrda. To je trenutno najtvrđa čašica koju imam. Dno joj je još tvrđe od obruča. Kada sam ju prvi put primila u ruke odmah sam pomislila kako nema šanse da ju koristim jer je pretvrda. Bila sam uvjerena da će mi stvarati grčeve ali nije. Na moje veliko iznenađenje vrlo je udobna.

Manja veličina ove čašica savršena je opcija za žene niskog cerviksa (45mm i vise) koje trebaju čašicu većeg kapaciteta. Ovo je trenutno najkraća čašica s ovako dobrim kapacitetom. Sve što ovdje piše odnosi se na manju veličinu. Ovu čašicu ne bih preporučila mladim djevojkama upravo zbog te širine koja, kada se čašica slozi u punchdown fold (najmanji fold koji je najpogodniji za mlade početnice), uzrokuje da dno čašice bude još šire. Zbog toga bi mogle imati problema s umetanjem. Produžetak ove čašice vrlo je dugačak i ima kuglice na sebi umjesto obruča za lakše vađenje, a obruči su na dnu čašice.

U unutrašnjosti ima oznake za praćenje količine krvi. Na vanjskoj strani čašice izdignuto je ime čašice - Amy cup. Rupice pored obruča su izbušene od gore prema dolje sto dodatno povećava kapacitet ove čašice. Lako se otvara. Trenutno je dostupna samo u plavoj boji.

O korisničkoj podršci ne mogu mnogo reci posto im engleski nije jača strana. Relativno brzo su odgovorili na mail i bili su ljubazni.




Model S
Promjer 42 mm
Visina (bez pipka) 45 mm
Duljina pipka 22 mm
Volumen 24 ml

Boje plava
Cijena 22€
Materijal Medicinski silikon
Zemlja porijekla Italija
Gdje nabaviti? AmyCup

AnaGreen 

O autorici
Ana je najaktivnija članica face grupe o Platnenim ulošcima i Menstrualnim čašicama. Mnogim članicama je pomogla u odabiru njihove prve menstrualne čašice, te i dalje nesebično dijeli savjete i pomoć.

Nema komentara:

Objavi komentar