Recept - Kuglice od zobi

Danas vam donosim novitet na blogu - post sa slikom i receptom. Mislim da će se odlično uklopiti u blog obzirom da je većina čitatelja ljubitelj zdravog načina života u što svakako spada i zdrava prehrana.



Ako već niste, sigurno bar jedan dio Vas se želi početni hraniti zdravo. Moram priznati kako otkad znam za sebe jedem i zdravu i nezdravu hranu, no trudim se povući na zdravu stranu. U trudnoći mi je to puno pomoglo, a i znam da se osjećam bolje i fizički i psihički kada se tako hranim.

Sastojci
  • 1 banana
  • žlica svježeg sira*
  • zobene (ovsene) pahuljice (količina ovisna o banani)
  • malo kokosovih mrvica
*ovdje je korišten svježi kravlji sir Natur pur marke koji nema nikakvih sastojaka osim mlijeka, čak niti sol. Odličan je izbor i domaći sir.

Priprema

Bananu zgnječiti. Dodati svježi sir. Sameljite par žlica zobenih pahuljica i dodajte u smjesu. Energično sjedinite sastojke, žlicom ili rukom. Ako nije dovoljno gusta smjesa dodajte još pahuljica. Od smjese oblikujte kuglice veličine oraha koje uvaljate u kokosove mrvice.

Konzumacija

Ovaj recept je odličan za dati djetetu u rukicu da samostalno jede. Zdravu lizalicu napravite tako da na štapić nabodete kuglicu i date djetetu. Sa strane možete izmiksati voće ili staviti med u što dijete može umakati kuglicu. Super je za desert, doručak ili za ponijeti kad idete negdje pa usput da imate za gricnuti. Ono što se meni posebno sviđa jest što višak možete zalediti i koristiti kad god zaželite.

Kada se zasitite recepta, izmijenite ga po svojoj volji tako da dodate druge namirnice koje se mogu jesti sirove.

Do čitanja,
Illy

Nema komentara:

Objavi komentar